چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

از شیر گرفتن کودک یک مرحله طبیعی در رشد کودک شما محسوب می شود. این کار یک فرآیند تدریجی بوده که بایستی در آن همراه با شیردهی، اندک اندک کودک را با غذاهای جدیدی آشنا کنید. از شیر گرفتن کودک می تواند با احساس های بسیار زیادی همراه باشد. امکان دارد از استقلال جدیدی که هم شما و هم فرزندتان را در بر می گیرد، لذت ببرید و هیجان زده شوید.

البته امکان دارد مقداری احساس غم و اندوه از این که متوجه می شوید کودک تان به مرحله دیگری از زندگی می رود نیز داشته باشید. تمامی این احساس ها کاملا طبیعی بوده و می توانند در هر مادری دیده شوند، منتها برخی اوقات این احساس ها امکان دارد منجر به اختلال های روانی مانند افسردگی شود.

یکی از سوال هایی که مادرها در پیدا کردن پاسخ برای آن با مشکل روبه هستند، این است که چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟ پزشکان متخصص توصیه می کنند که کودک حداقل تا 2 سال شیر مادر خود را بخورد. ادامه شیردهی حداقل به مدت 2 سال برای رشد سالم کودک اهمیت بسیار زیادی دارد.

پیشنهاد می شود که نوزاد در 6 ماه اول به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه شود ، سپس همراه با شیر مادر خوردن غذای کمکی را نیز آغاز کنید. در صورتی که کودک از شیر مادر تغذیه می شود و به صورت متعادل غذاهای کمکی دریافت می کند، شیردهی بایستی تا سن 2 سالگی ادامه داشته باشد. در این متن از بلاگ استودیو عکاسی هامون، به شما خواهیم گفت که چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟. در صورتی که به دنبال پاسخ برای این سوال هستید، تا پایان متن با ما همراه باشید.

چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

از شیر گرفتن فرآیندی می باشد که در آن تغذیه کودک با شیر مادر متوقف می شود. نخستین قدم برای از شیر گرفتن کودک، انتخاب غذاهای مکمل در کنار شیر مادر؛ حدود 6 ماهگی می باشد. روند از شیر گرفتن کودک تا هنگامی ادامه پیدا می کند که شیر مادر به صورت کامل با سایر غذاها و نوشیدنی ها جایگزین شود.

پس از شش ماهگی، کودک احتیاج به مواد مغذی خاصی مثل روی، آهن و ویتامین های B و D دارد که نمی تواند فقط از شیر مادر بگیرد. فرآیند از شیر گرفتن می تواند تا هنگامی که مادر و نوزاد بخواهند طول بکشد. بهترین زمان از شیر گرفتن کودک، به نظر و انتخاب شخص شما بستگی دارد.

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟

با گرفتن کودک از شیر مادر و با کم کردن شیردهی در گذشت زمان، کودک از دوره شیردهی خارج می شود. در اینجا نیز توانایی های مادر میتواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. مادری که موضوع هایی مانند ساعت های شیردهی نوزاد را مشخص می کند، در زمان هایی که کودک به شیر احتیاج دارد، میتواند به تدریج از ساعت های شیردهی در طول روز صرف نظر کند؛ در صورت اقتضای سن، فرزند خود را با شیشه شیر و یا غذای کمکی تغذیه کند. براین اساس، کودک شما بدون این که متوجه شود از شیر گرفته می شود.

می توانید روند گرفتن کودک از شیر را با توجه به وعده های غذایی برنامه ریزی کنید. در این صورت عادت کردن کودک شما به شرایط جدید بسیار راحت و آسان تر می شود.

گرفتن کودک از شیر مادر به صورت ناگهانی، منجر به نارضایتی و بدخلقی کودکان می شود. براین اساس امکان دارد از خوردن غذا پرهیز کند و بیمار شود.

کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند عاشق تماس فیزیکی نزدیک با مادر خود می باشند، براین اساس زمانی که او را از شیر می گیرید بسیار مهم است که از روش های دیگر برای ایجاد آرامش بهره گیری کنید. به عنوان مثال می توانید یک زمان مناسب را با فعالیت هایی بگذرانید که آن ها را از لحاظ عاطفی تحریک می کند.

چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

روش های خواباندن کودک پس از شیر گرفتن

بی‌قراری و نگرانی کودکان پس از قطع ارتباط با شیر مادر، امری کاملاً طبیعی بوده و در برخی موارد ممکن است باعث اختلال در خواب آنها شود. آموزش دادن به کودکان برای خوابیدن بدون شیر می‌تواند چالش‌بر باشد، اما با استفاده از تکنیک‌های آرام‌ سازی کودک قبل از خواب، می‌توان این مشکل را حل کرد. برای این منظور، می‌توانید دستورالعمل‌های زیر را دنبال کنید:

  1. زمان‌بندی مربوط به خوردن شیر را به تدریج کاهش دهید تا کودک با گذشت زمان به این تغییر عادت کند.
  2. از اشیاء آرام‌ سازی مانند عروسک‌ها و یا پتوهای محبوب کودک در محیط خواب استفاده کنید تا او را در هنگام خواب آرام کنند.
  3. برنامه‌ ریزی خواب منظم را تا حد امکان رعایت کنید. ساعت خواب و بیداری ثابت برای کودک بسیار مفید است.
  4. از تکنیک‌های نشان دادن عشق و اهمیت به کودک استفاده کنید تا او احساس امنیت داشته باشد.
  5. حتماً در مورد نیازهای فیزیکی و عاطفی کودک پایبند باشید تا او اطمینان حاصل کند که شما همچنان به او اهمیت می‌دهید.
  6. به کودک اجازه دهید خودش به خواب برود و به تدریج از شیر مستقل شود، اما همچنان حضور و حمایت شما را حس کند.

نکاتی که زمان از شیر گرفتن کودک بایستی بدانید

  • نسبت به از شیر گرفتن کودک انعطاف پذیر باشید

در صورتی که کودک اصرار دارد زمان خواب شیر بخورد، تا زمانی که کودک آماده از شیر گرفتن شود به او شیر بدهید. به این صورت که شب قبل از خواب و صبح زمان بیدار شدن شیر خودتان را به کودکتان دهید. با گذشت زمان وعده های شیر قبل و بعد ازظهر را کم کنید. به بیان دیگر ، فاصله ی شیر دادن ها را کمتر کنید تا ناخودآگاه یک وعده شیردهی حذف شود. طول مدت شیر خوردن در یک وعده را میتوانید کوتاه تر کنید، این روش بیشتر در کودکان بالای دو سال تاثیر گذار است.

چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

  • از محل قبلی شیردهی دوری کنید

در صورتی که بر روی یک صندلی و یا محیط مخصوصی به کودک خود شیر میدادید دیگر از آن محل بهره گیری نکنید تا کودک به یاد شیر خوردن نیفتد و درخواست شیر نکند. بهتر است برنامه همیشگی روزانه را هم مقداری تغییر دهید. به عنوان مثال در صورتی که او را از مهد بر میدارید به جای آمدن به خانه، به پارک و یا فروشگاه بروید تا کودکتان سرگرم شود و شیر خوردن را فراموش کند. بهتر است سرگرمی های جدید مانند خریدن اسباب بازی جدید، خواندن کتاب و یا قصه گفتن، راه رفتن و… برای کودک تان ایجاد کنید. زمان شیر خوردن او را پیش بینی کنید و یک میان وعده و یا نوشیدنی مورد علاقه او را همراه داشته باشید.

  • از سایر اشخاص خانواده کمک بگیرید

زمانی که می خواهید شیر دادن وعده صبح را قطع کنید بهتر است صبح ها زودتر از کودک خود بیدار شوید تا زمان بیدار شدن او ، همسر و یا سایر اعضای خانواده در کنارش باشد. چنانچه کودک زمان بیدار شدن شیر میخواهد، یک مراقب و یا پدرش بایستی کمک کند و او را برای صبحانه به همراه خود ببرد و غذای مورد علاقه اش را به او بدهد.

  • جلوی کودکتان بدون لباس نباشید

اجازه ندهید تا کودک تان شما را بدون لباس ببیند و هوس شیر خوردن کند. بهتر است این کار را برای مدتی رعایت کنید تا او کاملا نسبت به شیر خوردن از سینه شما بی علاقه شود.

چه زمانی کودک را از شیر بگیریم؟

  • خیلی سخت گیر نباشید

در صورتی که کودک تان آشفته است، گریه می کند و شیر میخواهد و نمی توانید هیچ جوره او را آرام کنید، ممکن است فرآیند از شیر گرفتن سریع اتفاق افتاده باشد و یا لازم باشد از روش های دیگر برای انجام این کار استفاده کنید.

نحوه پیشگیری از عوارض های از شیر گرفتن سریع کودک از شیر مادر

از شیر گرفتن سریع کودک نه تنها برای کودک تان خطراتی مانند سوء تغذیه ، بی قراری و گریه های پی در پی را به همراه دارد بلکه برای مادر هم عوارضی به همراه دارد. از عوارض شیر گرفتن کودک برای مادر می توان به دردناک و سفت شدن سینه به علت عدم تخلیه شیر و در ادامه مسدود شدن مجاری شیر و یا تورم و عفونت پستان و تب اشاره کرد. همچنین امکان دارد که متوجه شوید از پستان شما مقداری شیر اضافی نشت می کند و همین موضوع منجر به احساس غم و اندوه، اضطراب و عصبانیت تان شود. ورم پستان معمولا ناشی از عفونت های باکتریایی بافت آن می باشد، بنابراین بایستی از بافت پستان خود به خوبی مراقبت کنید. باکتری ها می توانند از طریق هر زخم و یا بریدگی وارد آن شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تماس با استودیو هامون